dijous, 27 d’octubre del 2022

AVENTURES D'UN FLAUTISTA ANOMENAT TRISTRÀS d'Iban Barrenetxea


Com diu el títol, el Tristràs és un músic de carrer que viu del seu art. El Tristràs no coneix els seus orígens ni té un futur gaire definit. Un dia se li presenten tres corbs que resulten ser les seves padrines. Li faran tres regals: una corda, una espelma i una predicció. A partir d’aquí, comença l’epopeia del nostre jove protagonista on no podrà defugir el seu destí ni ignorar les seves arrels. 

Que el Barrenetxea il·lustrador té un estil inconfusible, això no ho dubta ningú, però que el Barrenetxea escriptor també té un segell propi, cada vegada ho tenim tots més clar. Quan llegeixes les històries de l’autor basc tens l’agradable sensació que algú ha posat dins d’una ampolla el bo i millor dels contes clàssics, de les novel·les d’aventures que llegíem al segle passat i, fins i tot, unes gotetes dels grans àlbums referents. El còctel és una novel·la que ens farà passar una bona estona entremig d’escenes esbojarrades, peripècies i una atmosfera d’aquelles de bosc endins o de ciutats de maons grisos i carrerons bulliciosos on no hi faltarà fantasia, humor i un final feliç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

A LA PISCINA. TOT UN ESTIU A L'AIRE LLIURE de Will Gmehling

  És aquella mena de novel·la on l’autor escull un fragment anodí i insípid de la vida dels seus personatges i l’encabeix entremig d’una cob...