dimecres, 19 d’octubre del 2022

CRONICAS DE JUVENTUD de Guy Delisle


Un còmic bastant necessari per als adolescents que ronden la majoria d’edat i que estan a punt de trobar-se en la mateixa situació que el protagonista: el salt de la vida estudiantil a la professional. 

Delisle descriu aquesta etapa sense grans focs d’artifici, amb certa desídia, com una mena de tràmit.  De tota manera, no deixa de ser una experiència que deixa petja. Per què, sinó, l’autor hauria pujat a la màquina del temps i hauria viatjat uns quaranta anys enrere? Va ser llavors que va treballar en una fàbrica de paper durant tres estius, per poder-se costejar els estudis. Rere el decorat anodí i insubstancial s’hi amaga aquell sentiment estètic i pseudofilosòfic que traspuen totes les fàbriques. Cadascuna de les coneixences que farà entre màquines sorolloses i rotlles de paper gegants li proporcionarà una lliçó de vida. De resquitllada, també ens parla de les difícils relacions entre pares i fills durant aquesta etapa.

Un punt molt a favor és que l'autor no fa reflexions però sí que convida a fer-les. Un bon llibre per a joves amb la vida professional per davant tot i que, alerta, cal avisar-los que, més enllà de la fàbrica, no tothom (o gairebé ningú) troba una feina escaient a la tercera trucada, com va tenir la sort d’aconseguir Delisle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

A LA PISCINA. TOT UN ESTIU A L'AIRE LLIURE de Will Gmehling

  És aquella mena de novel·la on l’autor escull un fragment anodí i insípid de la vida dels seus personatges i l’encabeix entremig d’una cob...